معرفی استان کرمانشاه

معرفی استان کرمانشاه 1396-6-28 09:40:15 +04:30

استان کرمانشاه با مساحتی در حدود  24500 کیلومتر مربع در غرب ایران واقع شده است و از نظر جمعیتی نهمین شهر کشور بوده و یکی از کلان شهر های ایران محسوب می شود. استان کرمانشاه با آب و هوای متنوع و منابع آب و خاک از امکانات بالقوه بسیار بالایی برای توسعه کشاورزی برخوردار است. دشتهای وسیع این استان در نواحی سرد و معتدل و گرم گسترده شده است.

آب و هوا:

استان کرمانشاه از نظر جغرافیایی منطقه ای است کوهستانی و بوسیله رشته کوههای زاگرس احاطه شده است. ارتفاع نواحی کوهستانی استان بین  2000 تا 3000 متر از سطح دریا متغیر می باشد و از زمانهای گذشته به عنوان  منطقه ای خوش آب و هوا مشهور بوده است. با این وجود در طی چند سال گذشته شاهد بروز پدیده جدیدی به نام ریز گرد بوده، این مهمان ناخوانده باعث بروز مشکلات عدیده ای در زندگی مردم منطقه و همچنین تاثیر بر اقلیم  و آب و هوا گردیده است.

طاق بستان:

طاق بستان مجموعه‌ای از سنگ ‌نگاره‌ها و سنگ ‌نبشته‌های دورهٔساسانی است که در شمال غربی کرمانشاه واقع شده‌است. این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شده ‌است و ارزش هنری و تاریخی زیادی دارد. چند صحنه تاریخی از جمله تاج‌گذاری خسرو پرویز،تاج‌گذاری اردشیر دوم، تاج گذاری شاهپور دوم و سوم و همچنین چند سنگ‌ نوشته (کتیبه) به خط پهلوی کتیبه‌ای در آن کنده‌کاری شده‌است.

بیستون:

سنگ ‌نبشته بیستون یا کتیبه بیستون، از آثار دوره هخامنشیان واقع در سی کیلومتری شهر کرمانشاه در دامنه کوه بیستون است. سنگ ‌نبشته بیستون یکی از مهمترین و مشهورترین سندهای تاریخ جهان و مهمترین متن تاریخی در زمان هخامنشیان است که شرح پیروزیداریوش بزرگ را بر گوماته مغ و به بند کشیدن یاغیان را نشان می‌دهد. این اثر از سال ۲۰۰۶ یکی از آثار ثبت شده ایران در میراث جهانی یونسکو است.

تکایای شهر کرمانشاه و اکثر مساجد تاریخی این شهر مربوط به دوران قاجار و پهلوی اول می‌باشند و معماری قدیمی شهر نیز در این حال و هوا فرو رفته‌است. تکیه معاون الملک معروفترین ترین اثر از دوره قاجاریه در شهر کرمانشاه است که که کاشی‌های منحصر به فردش آن را از دیگر تکایا متمایز می‌کند.

سوغاتی‌ها:

  • شیرینی‌ها: بژی، نان روغنی کرمانشاهی و نان شکری.
  • سوغات: نان برنجی، کاک، روغن کرمانشاهی و نان خرمایی.
  • صنایع دستی: گلیم، گیوه، جاجیم، موج، انواع آلات موسیقی (دف، تنبور، تار، دیوان و سه‌تار) و چرم.
  • غذاها: ترخینه، خورش خلال بادام، دنده کباب کرمانشاهی، سیب پلو، آش عباسعلی و آبگوشت کرمانشاهی.